sałatki 22.01.2022

Sałatka & 171; bransoletka z granatu&187; bezmięsna

25 min
5 porcji
Sałatka
vkuslandia, stock.adobe.com
0

W klasycznym przepisie zaleca się gotowanie sałatki z gotowanym kurczakiem. Postanowiłem poeksperymentować i ugotować chudą wersję bez mięsa. Nawet w tym wykonaniu "bransoletka z granatu" okazała się niesamowicie smaczna!

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Buraki, ziemniaki, marchewki obrać i zetrzeć.

Obierz cebulę, posiekaj i wymieszaj z octem jabłkowym.

Ostrożnie pokrój granat i podziel na ziarna.

Umieść szklankę na środku szerokiego talerza. Pozwoli to nadać sałatce kształt pierścienia.

Połóż połowę ziemniaków, sól, pieprz i posmaruj majonezem.

Następnie ułóż warstwę cebuli i marchewki. Ponownie dodaj sól, pieprz i majonez.

Rozłóż pozostałe ziemniaki i buraki równomiernie warstwami. Pieprz, sól i posmaruj majonezem ze wszystkich stron.

Udekoruj sałatkę ziarnami granatu, układając je grubo na całym obwodzie.

Wyjmij szklankę i włóż gotowe naczynie do lodówki na 1,5 godziny.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy