sałatki 26.11.2022

PP śledź pod futrem

40 min
4 porcje
PP śledź pod futrem
Ruslan Mitin, stock.adobe.com
0

Aby przygotować śledzie PP pod futrem, należy zwrócić uwagę na główne składniki, a zwłaszcza SOS. Powiem ci kilka sekretów przygotowania tej sałatki, a następnie możesz ją ugotować na każde wakacje, nie martwiąc się o zestaw dodatkowych kilogramów.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Warzywa tracą swoje korzystne właściwości jeśli są gotowane. Dlatego, aby uzyskać śledzie PP pod futrem, pieczę warzywa w folii. Zawiń wszystkie warzywa w folię i piecz przez 20 minut w piekarniku w temperaturze 180C.

Ugotuj jajka i przygotuj wszystkie składniki. Aby to zrobić, zetrzyj warzywa na drobnej tarce, pokrój jajko, awokado i cebulę w drobną kostkę.

Przygotuj śledzie. Aby to zrobić, zmiel go, ostrożnie oddziel od kości, a następnie pokrój w kostkę.

Do sosu połącz jogurt grecki i musztardę, dodaj trochę soli do smaku.

Uformuj sałatkę. Umieść pierścień kształtujący na talerzu. Następnie rozłóż składniki jeden po drugim i posmaruj je odrobiną sosu. Na wierzchu sałatkę można ozdobić świeżymi ziołami. Wstaw do lodówki na 20 minut, aby namoczyć sałatkę.

Julia Cion
przepis dodał (a):
Julia Cion
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy