Aby przygotować śledzie PP pod futrem, należy zwrócić uwagę na główne składniki, a zwłaszcza SOS. Powiem ci kilka sekretów przygotowania tej sałatki, a następnie możesz ją ugotować na każde wakacje, nie martwiąc się o zestaw dodatkowych kilogramów.
Składniki
- śledź - 250 g
- Burak - 2 kawałki
- awokado - 1 rzecz
- marchew - 1 rzecz
- jaja kurze - 2 kawałki
- jogurt grecki - 250 g
- musztarda - 1 CZ. l
- cebula fioletowa - 1 rzecz
Przepis na gotowanie krok po kroku
Warzywa tracą swoje korzystne właściwości jeśli są gotowane. Dlatego, aby uzyskać śledzie PP pod futrem, pieczę warzywa w folii. Zawiń wszystkie warzywa w folię i piecz przez 20 minut w piekarniku w temperaturze 180C.
Ugotuj jajka i przygotuj wszystkie składniki. Aby to zrobić, zetrzyj warzywa na drobnej tarce, pokrój jajko, awokado i cebulę w drobną kostkę.
Przygotuj śledzie. Aby to zrobić, zmiel go, ostrożnie oddziel od kości, a następnie pokrój w kostkę.
Do sosu połącz jogurt grecki i musztardę, dodaj trochę soli do smaku.
Uformuj sałatkę. Umieść pierścień kształtujący na talerzu. Następnie rozłóż składniki jeden po drugim i posmaruj je odrobiną sosu. Na wierzchu sałatkę można ozdobić świeżymi ziołami. Wstaw do lodówki na 20 minut, aby namoczyć sałatkę.