sosy 28.04.2023

sos tatarski

10 min
5 porcji
Sos tatarski
0

Koneserzy kuchni francuskiej dobrze znają ten sos. Najczęściej Tatar podaje się z grillowaną lub pieczoną rybą, ale można go również uzupełnić wieloma daniami mięsnymi. Jako przekąskę czasami możesz położyć na stole sos z frytkami, chlebem lub tortillami.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Drobno posiekaj ogórki kiszone i kapary.

Sos tatarski: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 1

Ugotowane żółtka rozgnieć widelcem lub rozdrobnij rękami.

Sos tatarski: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 2

Połącz ogórki, śmietanę, żółtka, sok z cytryny i musztardę.

Sos tatarski: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 3

Dodaj sól i mielony pieprz do smaku. Wymieszaj i wyślij sos do lodówki na 1 godzinę.

Sos tatarski: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 4

Zdjęcie: Julia Zubkova

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy