Gwiazda kuchni azjatyckiej to słodko – kwaśny sos, który uzupełnia szeroką gamę potraw. Najczęściej mówimy o mięsie lub kurczaku. Ale w rzeczywistości taki sos jest dobry do wszystkiego, w tym do warzyw. Na przykład ten przepis najlepiej pasuje do bakłażana.
Składniki
- oliwa z oliwek - 2 art.
- olej sezamowy - 1 łyżeczka
- imbir (tarty) – 1 art.
- sos sojowy - 50 ml
- ocet ryżowy - 2 art.
- pasta pomidorowa - 1 art.
- skrobia kukurydziana - 1 łyżeczka
- brązowy cukier - 1 art.
- mielona czerwona papryka - 0.5 łyżeczka
- przyprawy i przyprawy - 1 CZ. l.
- czosnek - 4 ząbki
Przepis na gotowanie krok po kroku
Zmiel czosnek i imbir.
Wymieszaj wszystkie składniki sosu, aż uzyskasz maksymalną gładkość.
Zagotuj i gotuj przez minutę.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy