sosy 05.06.2023

sos grzybowy

40 min
4 porcje
Sos grzybowy
Dar1930, stock.adobe.com
0

Na lunch makaron, tłuczone ziemniaki lub danie z mięsa? Pamiętaj, aby umieścić sos grzybowy na stole! Przygotowanie go nie jest trudne. Najważniejsze jest użycie aromatycznych grzybów i wysokiej jakości śmietany. Grubsza Wersja produktu okaże się, jeśli dodasz trochę mąki lub skrobi.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Obierz cebulę i drobno posiekaj.

Połóż na rozgrzanej patelni z olejem i smaż na złoty kolor.

Dodaj zmiażdżone grzyby i kontynuuj gotowanie przez kolejne 10 minut, często mieszając.

Dodaj przyprawy, sól, śmietanę i ciepłą wodę.

Zmniejsz ogień do minimum i gotuj sos grzybowy przez 15 minut.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy