Zaskakująco prosty przepis na wykwintną przyprawę. SOS Dor Blue jest przygotowywany bez soli, ponieważ ser jest już bardzo słony. Do smaku możesz dodać trochę prowansalskich ziół lub czosnku. Ale wolę nie używać suplementów, aby zachować naturalny smak żywności.
Składniki
- Ser Dor Bleu - 150 g
- śmietana (33% tłuszczu) – 300 g
- gałka muszkatołowa - na czubku noża
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pokrój ser na małe kawałki i umieść na patelni.
Wlej połowę śmietany i podgrzewaj w łaźni wodnej, ciągle mieszając.
Dodaj gałkę muszkatołową, pozostałą śmietanę i jeszcze raz dobrze wymieszaj.
Podgrzewaj przez 1-2 minuty, ale nie doprowadzaj do wrzenia. Podawaj sos Dor Blue na ciepło.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy