Aby klopsiki nie były suche, najlepiej podawać je z sosem. W każdym razie dobry sos zawsze zdobi danie. Dziś chcę podzielić się z Wami moim ulubionym przepisem, który na pewno nikogo nie pozostawi obojętnym.
Składniki
- sok pomidorowy - 1.5 L
- cukier - 2 art.
- cebula - 2 kawałki
- sól - 0.5 łyżeczka
- Goździk - 4 Bud
- ziele angielskie - 1 łyżeczka
- cynamon - 2 szczypta
- przyprawy i przyprawy - 1 art.
- oliwa z oliwek - 2 art.
- mąka - 1 art.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Posiekaj cebulę i smaż na oleju na złoty kolor.
Dodaj mąkę i wymieszaj.
Wlej sok pomidorowy i gotuj sos przez 10 minut.
Dodaj wszystkie przyprawy i zagotuj do pożądanej gęstości.
Przetrzyj sos przez sito.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy