sosy 22.06.2023

kremowy sos grzybowy

30 min
4 porcje
Kremowy sos grzybowy
KEA, stock.adobe.com
0

Możesz przygotować sos z dowolnych grzybów. Miałem Królewskie pieczarki, więc nie musiałem ich długo smażyć. Ogólnie rzecz biorąc, ideą kremowego sosu grzybowego jest szybkie i niedrogie przygotowanie pysznego dodatku do dania głównego.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Pokrój grzyby i obrany czosnek. Zetrzyj ser.

Roztop masło na patelni, dodaj czosnek i smaż przez 15-20 sekund.

Dodaj grzyby i gotuj przez 10 minut, ciągle mieszając.

Wlej wino i pot przez 2-3 minuty.

Dodaj ser, śmietanę, mleko, sól i przyprawy. Dusić przez 10 minut, od czasu do czasu mieszając.

Wyłącz ogrzewanie i zmiksuj sos za pomocą blendera zanurzeniowego, aż będzie gładki.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy