Możesz przygotować sos z dowolnych grzybów. Miałem Królewskie pieczarki, więc nie musiałem ich długo smażyć. Ogólnie rzecz biorąc, ideą kremowego sosu grzybowego jest szybkie i niedrogie przygotowanie pysznego dodatku do dania głównego.
Składniki
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pokrój grzyby i obrany czosnek. Zetrzyj ser.
Roztop masło na patelni, dodaj czosnek i smaż przez 15-20 sekund.
Dodaj grzyby i gotuj przez 10 minut, ciągle mieszając.
Wlej wino i pot przez 2-3 minuty.
Dodaj ser, śmietanę, mleko, sól i przyprawy. Dusić przez 10 minut, od czasu do czasu mieszając.
Wyłącz ogrzewanie i zmiksuj sos za pomocą blendera zanurzeniowego, aż będzie gładki.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy