sosy 24.05.2023

keczup z imbirem

1 godz. 40 min.
4 porcje
Keczup z imbirem
HandmadePictures, stock.adobe.com
0

Domowy keczup wykonany ze świeżych pomidorów bez wątpliwych dodatków sklepowych, zdrowy i pyszny sam w sobie. Ale może być jeszcze zdrowszy, a jednocześnie bardziej pikantny. Bardzo lubię dodawać imbir do keczupu, a następnie opowiem o tym bardziej szczegółowo.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Przełóż pomidory z czosnkiem i cebulą przez maszynkę do mięsa lub zmiel blenderem.

Zmiel masę przez sito, zagotuj i gotuj przez około godzinę na małym ogniu, aż będzie gęsta.

Zmiel imbir i miąższ cytryny w blenderze. Wyślij do keczupu.

Dodaj pozostałe składniki i gotuj keczup przez kolejne 20 minut.

W razie potrzeby ponownie przetrzyj przez sito.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy