Najłatwiejszym i korzystnym sposobem na nadanie keczupowi przyjemnej kwaśności owocowej jest dodanie do niego jabłek. Radzę wybrać odmiany kwaśne lub słodko-kwaśne, aby smak sosu był jak najbardziej harmonijny.
Składniki
- pomidory - 1 kg
- papryka - 1 rzecz
- jabłka - 2 kawałki
- cebula - 1 rzecz
- czosnek - 0.5 głowice
- ostra czerwona papryka - 1 rzecz
- przyprawy i przyprawy - 1 art.
- cukier - 60 g
- sól - 10 g
Przepis na gotowanie krok po kroku
Dowolnie pokrój wszystkie warzywa i jabłka i gotuj wszystko razem z czosnkiem przez około 30-40 minut.
Zmiel masę blenderem i przetrzyj przez sito.
Dodaj wszystkie przyprawy i czosnek i gotuj keczup jeszcze trochę, aż będzie gęsty.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy