Planujesz piknik w stylu amerykańskim? Następnie potrzebujesz dużego koca w kratę i pieczonego mięsa. Cóż, nie możesz obejść się bez sosu barbecue! Użyj go do marynowania lub serwowania!
Składniki
- cebula - 1 rzecz
- czosnek - 1 ząbek
- Tabasco - 2 krople
- ketchup - 4 art.
- sos Worcester - 1 art.
- ocet jabłkowy - 2 art.
- Olej roślinny - 1 art.
- papryka (wędzony) – 1 CZ. l.
- mielony czarny pieprz - do smaku
- cukier - 1 art.
- sól morska - do smaku
Przepis na gotowanie krok po kroku
Obierz czosnek i cebulę, pokrój.
Rozgrzej olej roślinny na patelni, dodaj cebulę z czosnkiem i smaż przez 2 minuty.
Dodaj cukier i wymieszaj. Masa powinna się karmelizować.
Dodaj zmieloną wędzoną paprykę i kontynuuj gotowanie, ciągle mieszając.
Sól, pieprz, dodaj ocet, keczup, sosy Tabasco i sosy Worcester. Gotuj przez 2-3 minuty, aż zgęstnieje na bardzo małym ogniu.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy