sosy 14.06.2023

klasyczny sos satsivi

10 min
4 porcje
Klasyczny sos satsivi
echo617, stock.adobe.com
0

Planujesz gościć gości, którzy kochają kuchnię gruzińską? Wtedy na stole muszą być odpowiednie naczynia. Oprócz kurczaka tytoniowego i chinkali koniecznie przygotuj klasycznie SOS satsivi. Twoje wysiłki nie zostaną zignorowane.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Osusz orzechy włoskie na patelni, a następnie zmiel je w blenderze.

Posiekaj kolendrę, obraną cebulę i czosnek.

Podsmaż cebulę na oleju, aż będzie przezroczysta.

Dodaj kolendrę i po 1 minucie wyłącz ogrzewanie.

Połącz orzechy, sól, przyprawy, ocet, czosnek i pieczeń.

Zmiel masę za pomocą blendera zanurzeniowego, dodając ciepłą wodę.

Gotowe satsivi należy parzyć przez 1 godzinę w lodówce.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy