Masz zabawne towarzystwo w domu? Zaskocz wszystkich! Podawaj domowe krakersy lub frytki z przepysznym sosem serowym. Jest przygotowywany bardzo prosto i nigdy nie pozostaje na stole. Dzielę się sprawdzonym przepisem!
Składniki
- ser - 150 g
- mleko - 1 szkło
- rosół z kurczaka - 150 ml
- mąka - 1 art.
- masło - 50 g
Przepis na gotowanie krok po kroku
Twardy ser zetrzyj na drobnej tarce.
Roztop masło na grubościennej patelni.
Dodaj mąkę i gotuj przez 1 minutę, ciągle mieszając.
Zdejmij patelnię z ognia, wlej ciepłe mleko i bulion cienkim strumieniem. Mieszaj, aż będzie gładka.
Umieść patelnię na małym ogniu i zagotuj.
Gotuj sos przez 3-4 minuty. W tym czasie powinien lekko zgęstnieć.
Dodaj starty ser i kontynuuj mieszanie, aż całkowicie się rozpuści.
Pot przez kolejne 2 minuty na małym ogniu i wyłącz.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy