sałatki 22.01.2022

sałatka z wieprzowiny, funchozy i warzyw

45 min
6 porcji
Sałatka z wieprzowiny, funchozy i warzyw
Andrzej graniczny, stock.adobe.com
0

Przygotowanie takich sałatek zajmuje bardzo mało czasu. Dzieje się tak w przypadkach, gdy przygotowywane są proste opcje z warzywami. Tym razem trochę skomplikujmy zadanie i przygotujmy pyszną sałatkę z pieczoną wieprzowiną!

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Pokrój wieprzowinę, zieloną fasolkę, pomidory i obraną paprykę.

Rozgrzej olej roślinny na patelni, włóż wieprzowinę i smaż przez 7-10 minut.

Posyp zmielonym liściem laurowym, wlej 150 ml wody i przykryj. Dusić przez 25-30 minut na małym ogniu.

Pokrój gotową wieprzowinę na jeszcze mniejsze kawałki.

Zalej Funchozę wrzącą wodą przez 5 minut.

Wrzuć do durszlaka i spłucz pod bieżącą wodą.

Gotuj zieloną fasolę w osolonej wodzie przez 2 minuty.

Połącz funchozę, wieprzowinę, paprykę, brokuły i zieloną fasolkę.

Osobno wymieszaj ocet ryżowy, sos rybny, olej sezamowy, zmieloną czerwoną paprykę i sól.

Wlej powstały sos do sałatki i wymieszaj. Możesz dodać zieloną cebulę, sezam lub prażone orzeszki ziemne.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy