Aby nadać nowy dźwięk najprostszej sałatce warzywnej, dodaj do niej kilka rodzajów grzybów. Na przykład pieczarki i grzyby miodowe lub inne według własnego gustu. Marynowane półfabrykaty, zarówno domowe, jak i zakupione, są idealne.
Składniki
- Grzyby (grzyby miodowe) – 150 g
- pieczarki (marynowane) – 150 g
- Mieszanka sałatek - 100 g
- boćwina - 60 g
- pomidory - 3 kawałki
- ogórki - 3 kawałki
- oliwa z oliwek - 2 art.
- włoskie zioła - 1 CZ. l.
- czosnek - 2 ząbki
- mielony czarny pieprz - 0.5 CZ. l.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Opłucz wszystkie warzywa, obierz ogórki.
Grubo posiekaj ogórki i pomidory, dodaj grzyby.
Wymieszaj sałatkę i dodaj posiekany czosnek.
Dopraw wszystko pieprzem i włoskimi ziołami i polej oliwą z oliwek.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy