Najczęściej sos słodko-kwaśny jest uzupełniany kurczakiem, rzadziej innym mięsem. Wszystko w tradycji kuchni azjatyckiej. Ale tym razem proponuję zrobić słodko-kwaśny sos rybny. Jest trochę inny, a następnie w przepisie szczegółowo opiszę, co.
Składniki
- czosnek - 3 ząbki
- ketchup - 50 g
- ocet jabłkowy - 50 ml
- cukier - 1 art.
- skrobia - 1 art.
- oliwa z oliwek - 1 art.
- sos sojowy - 2 art.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Zmiel czosnek i smaż na oleju przez 30 sekund.
Dodaj keczup, ocet, sos sojowy i cukier. Wymieszać.
Rozcieńczyć skrobię w małej ilości wody.
Wlej do sosu i gotuj na wolnym ogniu przez kilka minut.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy