sosy 05.06.2023

tajski sos słodko-kwaśny

10 min
4 porcje
Tajski sos słodko
coward_lion, stock.adobe.com
0

Kuchnia Azjatycka słynie z pikantnych, pikantnych sosów. Tajski słodko-kwaśny jest jednym z moich ulubionych. Nadaje się do lekkich sajgonek, warzyw, makaronu, kurczaka-tak, prawie do każdego dania. I przygotowanie wcale nie jest trudne.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Drobno posiekaj imbir i czosnek.

Dodaj do nich wodę, cukier, płatki chili, sól, ocet i keczup według uznania.

Wymieszaj i zagotuj.

Rozpuść skrobię w łyżce wody.

Wlej go do sosu, ciągle mieszając.

Zdejmij sos z ognia.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy