Oferuję ci niezwykły przepis na sos z granatów. Jest przygotowywany z dodatkiem wody, dzięki czemu jest mniej skoncentrowany. Również, aby skrócić czas gotowania, używam skrobi. Moim zdaniem ta opcja jest warta twojej uwagi.
Składniki
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pokrój granat, podziel na ziarna i włóż do rondla.
Zetrzyj tłuczkiem, wlej wodę i gotuj przez 10 minut.
Przecedzić przez gazę. Weź 100 ml wywaru i odłóż na bok, aby ostygł.
Dodaj sól, cukier i przyprawy do masy. Gotuj przez 20 minut na małym ogniu.
Wymieszaj skrobię ze schłodzonym bulionem.
Wlać cienkim strumieniem do gotującego się sosu, ciągle mieszając. Gotuj wszystko razem przez 4-5 minut.
Schłodzić gotowy sos i wlać do przygotowanych pojemników do przechowywania.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy