Obfity, o delikatnej konsystencji i niesamowitym orzechowym smaku! Klasyczny gruziński sos baze jest przygotowywany bez gotowania. Składniki można zmielić za pomocą blendera lub zmielić w moździerzu, jeśli jest na to czas i potrzeba.
Składniki
- orzechy włoskie - 200 g
- czosnek - 50 g
- kolendra - 2 gałązki
- ocet jabłkowy - 2 art.
- kozieradka - 0,5 łyżeczka
- mielona kolendra - 0,5 łyżeczka
- sól - 0,3 łyżeczka
Przepis na gotowanie krok po kroku
W misce blendera umieść orzechy, kolendrę i obrany czosnek.
Zmiel na gładką konsystencję.
Dodaj sól, przyprawy, ocet i włącz blender na kolejne 2 minuty. Gotowy sos można rozcieńczyć przegotowaną wodą.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy