sosy 05.06.2023

marynata do szaszłyków jagnięcych

5 min
4 porcje
Marynata do szaszłyków jagnięcych
Maxal Tamor, stock.adobe.com
0

Bardzo ważne jest dokładne marynowanie jagnięciny przed gotowaniem. Zwłaszcza jeśli zamierzasz zrobić kebab. To bez przesady połowa sukcesu. Dzielę się świetnym przepisem, który najlepiej pasuje do tego rodzaju mięsa.

Składniki

  • cebula - 500 g
  • czosnek - 6 ząbki
  • oliwki - 1-2 garści
  • Olej roślinny - 1 art.
  • woda mineralna (gazowana) – 1 L
  • przyprawy i przyprawy (do grilla) – 2 art.

Przepis na gotowanie krok po kroku

Pokrój cebulę w krążki.

Połącz kawałki jagnięciny z przyprawami, cebulą, czosnkiem i oliwkami.

Dodaj olej i wodę mineralną i ponownie wymieszaj.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy