Cechą majonezu Dukana jest to, że jest przygotowywany na bazie niskotłuszczowej. Dlatego ma lekką i orzeźwiającą konsystencję i ma mniej kalorii w porównaniu do tradycyjnego majonezu. Idealny dla osób, które dbają o swoją dietę i chcą zmniejszyć spożycie tłuszczu.
Składniki
- twaróg - 250 g
- żółtka - 2 kawałki
- sok z cytryny - 1 art.
- oliwa z oliwek - 1 art.
- sól - 1 szczypta
- substytut cukru - 0.5 łyżeczka
Przepis na gotowanie krok po kroku
Ubij żółtka solą, sahzamem i musztardą, aż będą puszyste.
Dodaj twaróg i ponownie ubij.
Kontynuując ubijanie majonezu, wlej olej.
Następnie wlej sok z cytryny w ten sam sposób.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy