Najsmaczniejsze sosy jagodowe do mięsa pochodzą z kwaśnych jagód. Na przykład z czerwonej porzeczki. Ponadto jest również bardzo dostępny w szczycie sezonu. Dzielę się moim ulubionym przepisem, który zachwyca moją rodzinę i przyjaciół.
Składniki
- czerwona porzeczka - 600 g
- woda - 100 ml
- cukier - 1 art.
- Mieszanka groszku pieprzowego (mielona) – 0.5 łyżeczka
- bazylia - 0.5 łyżeczka
- sól - 2 szczypta
- Chili - 1 rzecz
- czosnek - 2 ząbki
Przepis na gotowanie krok po kroku
Oderwij porzeczki od gałązek, zalej wodą i gotuj przez 10 minut.
Przetrzyj go przez sito i dodaj resztę składników.
Doprowadź sos do wrzenia i krótko zagotuj do pożądanej gęstości.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy