Świetna sałatka z niedrogich składników. Warzywa można gotować z wyprzedzeniem, ale pieczarki lepiej smażyć przed gotowaniem. Gdy ostygną, zacznij składać sałatkę. W takim przypadku danie okaże się bardzo smaczne i soczyste.
Składniki
Przepis na gotowanie krok po kroku
Wyjmij szproty ze słoika i rozgnieć widelcem.
Pokrój pieczarki i obraną cebulę.
Rozgrzej olej na patelni, ułóż cebulę z pieczarkami i smaż do miękkości.
Obierz jajka, ziemniaki i marchewkę, zetrzyj.
Ułóż sałatkę warstwami w następującej kolejności: ziemniaki, pieczarki, marchew i szproty. Po ziemniakach i marchewce dodaj sól, pieprz, majonez.
Posyp grubo jajkami i włóż sałatkę do lodówki na 2 godziny.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy