sałatki 22.01.2022

Sałatka warstwowa ze szprotami i pieczonymi pieczarkami

20 min
5 porcji
Sałatka warstwowa ze szprotami i pieczarkami smażonymi
Peredniankina, stock.adobe.com
0

Świetna sałatka z niedrogich składników. Warzywa można gotować z wyprzedzeniem, ale pieczarki lepiej smażyć przed gotowaniem. Gdy ostygną, zacznij składać sałatkę. W takim przypadku danie okaże się bardzo smaczne i soczyste.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Wyjmij szproty ze słoika i rozgnieć widelcem.

Pokrój pieczarki i obraną cebulę.

Rozgrzej olej na patelni, ułóż cebulę z pieczarkami i smaż do miękkości.

Obierz jajka, ziemniaki i marchewkę, zetrzyj.

Ułóż sałatkę warstwami w następującej kolejności: ziemniaki, pieczarki, marchew i szproty. Po ziemniakach i marchewce dodaj sól, pieprz, majonez.

Posyp grubo jajkami i włóż sałatkę do lodówki na 2 godziny.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy