Dzisiaj powiem ci świetny przepis na marynatę z bakłażana na ruszcie na grillu. Polecam wstępnie zalać warzywa przez 10 minut osoloną wodą, następnie lekko wycisnąć i wymieszać z przygotowaną mieszanką. Wystarczy 10-15 minut marynowania.
Składniki
- Zieleń - 30 g
- czosnek - 4 ząbki
- cebula - 1 rzecz
- sos sojowy - 2 art.
- Olej roślinny - 200 ml
- ocet jabłkowy - 2 art.
- czarny pieprz - 4 groszek
- kolendra - 0,5 CZ. l.
- sól - 1 łyżeczka
Przepis na gotowanie krok po kroku
Drobno posiekaj zioła, obraną cebulę i czosnek.
Zmiel czarny pieprz, sól i ziarna kolendry w moździerzu.
Wymieszaj wszystko w przygotowanej misce, dodaj olej, sos sojowy i ocet.
Wymieszaj i użyj do gotowania.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy