sosy 22.01.2022

SOS & 171; Cezar&187; z anchois

20 min
2 porcje
SOS Cezar z anchois
Pixel-Shot, stock.adobe.com
0

Wbrew powszechnemu przekonaniu SOS Cezar może być stosowany nie tylko jako sos do sałatki o tej samej nazwie. Jest dodawany do różnych potraw, pizzy i po prostu podawany z grzankami. Przygotuj aromatyczny sos z anchois i spróbuj poeksperymentować!

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Włóż jajko do wrzącej wody i po 10 sekundach wyłowij łyżką cedzakową.

Rozbij jajko do szerokiej miski, dodaj musztardę, sok z cytryny i ubij blenderem zanurzeniowym przez 2 minuty.

Nie przestając ubijać, wlej oliwę z oliwek. Po kilku minutach masa zgęstnieje.

Filety z anchois drobno posiekaj i wlej do miski blendera.

Dodaj sos Worcester, sól i zmielony czarny pieprz. Zmiel jeszcze raz, aż będzie gładka.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy