Pasztety są nie tylko mięsne lub rybne, ale także warzywne. Niesamowicie dobry pasztet z buraków. Chodzi nie tylko o jego przyjemny smak, ale także o bardzo jasny kolor, dzięki któremu taka przekąska ozdobi każdą ucztę – rodzinną lub świąteczną.
Składniki
- Burak - 2 kawałki
- czerwona fasola (puszka) – 250 g
- cebula - 1 rzecz
- sos sojowy - 2 art.
- sok z cytryny - 0.5 łyżeczka
- Olej roślinny - 1 art.
- przyprawy i przyprawy - 0.5 łyżeczka
Przepis na gotowanie krok po kroku
Piecz buraki w piekarniku, aż będą ugotowane, 1-1, 5 godziny w 180 stopniach w folii.
Posiekaj cebulę i smaż na oleju na złoty kolor.
Wyślij wszystkie składniki do blendera i zmiel pasztet.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy