sosy 30.05.2023

klasyczny sos beszamelowy do makaronu z mięsem mielonym

20 min
4 porcje
Klasyczny sos beszamelowy do makaronu z mięsem mielonym
nata_vkusidey, stock.adobe.com
0

Sos beszamelowy to klasyczny francuski sos znany ze swojej gładkiej konsystencji i bogatego mlecznego smaku. Tradycyjnie jest niezbędnym składnikiem lasagne i niektórych innych potraw. Ale nic nie stoi na przeszkodzie, aby używać go na swój własny sposób. Na przykład do makaronu z mięsem mielonym.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Podsmaż mąkę na maśle, aż się zarumieni.

Wlej mleko, ciągle mieszając.

Doprowadź sos do wrzenia i dodaj przyprawy.

Gotuj sos przez 2-3 minuty.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy