sosy 14.06.2023

sos orzechowy

10 min
4 porcje
Sos orzechowy
Comugnero Silvana, stock.adobe.com
0

Liguria to mały region Włoch, który zasłynął na całym świecie z przepysznego pesto. Oprócz niego powstało wiele innych arcydzieł, w tym sos orzechowy. Jego włoscy szefowie kuchni zalecają podawanie ravioli z nadzieniem warzywnym.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Chleb pokruszyć na mleko i odstawić na 5 minut.

Lekko wyciśnij chleb i przenieś do miski blendera.

Dodaj orzechy, obrane ząbki czosnku, sól, olej i starty parmezan.

Zmiel blenderem do uzyskania gładkości.

Wlej mleko, które zostało po chlebie i włącz blender na kolejne 2 minuty.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy