Koktajl bananowo – szpinakowy to szybki i zdrowy napój. Jego słodycz zależy od stopnia dojrzałości Banana. Jeśli owoc nie jest bardzo słodki, możesz dodać do koktajlu Syrop z agawy lub syrop klonowy, a także płynny miód.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Banan obrać i pokroić w plasterki, włożyć do miski blendera.
Umyj liście szpinaku i strząśnij nadmiar wody. Możesz odciąć łodygi, ponieważ są bardziej włókniste. Umieść liście w misce.
Wlej mleko i na tym samym etapie dodaj słodzik (jeśli to konieczne). Przykryj miskę pokrywką i zmiel, aż wszystkie składniki połączą się w napój.
Smoothie ma przyjemny zielonkawy odcień. Ze względu na słaby smak szpinaku prawie nie czuje się w smoothie, ale nasyca go witaminami i błonnikiem.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy