Rokitnik to magazyn wszelkiego rodzaju witamin, pierwiastków śladowych i składników odżywczych. Zamrażając tę jagodę, będziesz mógł w każdej chwili ugotować pyszny i zdrowy napój owocowy.
Składniki
- woda - 2 L
- cukier - 150-200 g
- Rokitnik - 700 g
Przepis na gotowanie krok po kroku
Rozmrozić jagody, pozostawiając je w temperaturze pokojowej. Opłucz i posortuj jagody.
Zmiel rokitnik w puree za pomocą blendera. Przetrzyj przecier przez sito, aby uzyskać sok.
Zagotuj wodę w garnku. Wrzuć ciasto uzyskane po zmieleniu do wody i gotuj przez 10 minut, dodając cukier.
Niech napój owocowy parzy się przez 10 minut. Następnie odcedź go przez sito, łącząc z wcześniej wyciśniętym sokiem. Wymieszać.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy