napoje 20.06.2023

hiszpańska lemoniada

1 godz. 0 min.
4 porcje
Hiszpańska lemoniada
0

Domowa lemoniada jest nie tylko smaczniejsza,ale także znacznie bardziej opłacalna niż sklep. Co więcej, nic nie jest potrzebne do jego przygotowania: ani specjalnego sprzętu, ani żadnych umiejętności kulinarnych. Ten przepis na hiszpańską lemoniadę przywiozłem prosto z wakacji.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Weź cytrynę i 2 pomarańcze. Wyciśnij sok i drobno posiekaj miąższ ze skórką.

Hiszpańska lemoniada: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 1

Napełnij gorącą wodą i gotuj obrabiany przedmiot przez 10 minut.

Hiszpańska lemoniada: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 2

Odcedź, dodaj cukier i gotuj syrop przez kolejne 15 minut. Pozwól mu ostygnąć.

Hiszpańska lemoniada: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 3

Posiekaj pozostałe owoce cytrusowe i miętę, włóż do dzbanka i zetrzyj.

Hiszpańska lemoniada: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 4

Napełnij syropem, a następnie dodaj sodę.

Hiszpańska lemoniada: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 5

Zdjęcie: Julia Zubkova

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy