Domowa lemoniada jest nie tylko smaczniejsza,ale także znacznie bardziej opłacalna niż sklep. Co więcej, nic nie jest potrzebne do jego przygotowania: ani specjalnego sprzętu, ani żadnych umiejętności kulinarnych. Ten przepis na hiszpańską lemoniadę przywiozłem prosto z wakacji.
Składniki
- Soda - 1.5 L
- pomarańczowy - 4 kawałki
- cytryna - 3 kawałki
- cukier - 1.5 szklanki
- woda - 1.25 szklanki
- mięta - 1 pęczek
Przepis na gotowanie krok po kroku
Weź cytrynę i 2 pomarańcze. Wyciśnij sok i drobno posiekaj miąższ ze skórką.
Napełnij gorącą wodą i gotuj obrabiany przedmiot przez 10 minut.
Odcedź, dodaj cukier i gotuj syrop przez kolejne 15 minut. Pozwól mu ostygnąć.
Posiekaj pozostałe owoce cytrusowe i miętę, włóż do dzbanka i zetrzyj.
Napełnij syropem, a następnie dodaj sodę.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy