Rozpocznij nowy dzień od filiżanki aromatycznej kawy po turecku. Wstań trochę wcześniej i pozwól sobie dłużej cieszyć się tym pysznym napojem. Sekret gotowania jest szczegółowo opisany w tym przepisie. Czytaj, gotuj i ciesz się!
Składniki
- Kawa mielona (drobnoziarnisty) – 5 łyżeczka
- woda (filtrowane) – 250 ml
- cukier - 0,5 łyżeczka
Przepis na gotowanie krok po kroku
Wlej zimną wodę do Turka.
Dodaj cukier i zmieloną kawę.
Na małym ogniu doprowadzić do wrzenia. Nie mieszaj!
Delikatnie zdejmij piankę łyżką i rozłóż na rozgrzanych filiżankach.
Przywróć Turka do ognia, ponownie zagotuj i powtórz procedurę z pianką.
Po raz trzeci wlej wrzącą kawę do filiżanek.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy