Sok wiśniowy to pyszny napój bezalkoholowy z dużą ilością witamin. Jest przygotowywany z naturalnego soku owocowego z dodatkiem syropu cukrowego, a brak obróbki cieplnej soku pozwala zachować naturalny smak i zalety jagód w jak największym stopniu.
Składniki
- wiśnia - 400 g
- woda - 2 L
- cukier - 1 szklanka
Przepis na gotowanie krok po kroku
Posortuj wiśnie, opłucz, usuń łodygi i nasiona. Następnie zetrzyj, aż pojawi się sok, wyciśnij. Wyślij sok do lodówki.
Wlej miąższ Wiśniowy wodą, dodaj cukier, wymieszaj, zagotuj na małym ogniu i gotuj przez kilka minut.
Wywar Wiśniowy całkowicie ostudzić, przecedzić przez gazę i połączyć z sokiem wiśniowym.
Gotowy sok wiśniowy podawaj schłodzony.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy