napoje 13.06.2023

galaretka z mrożonych jagód ze skrobią

20 min
8 porcji
Galaretka z mrożonych jagód ze skrobią
Natalya, stock.adobe.com
0

Kiedy burza śnieżna krąży za oknem, a wieczory stają się nieznośnie długie, nadszedł czas, aby przygotować aromatyczne i rozgrzewające napoje. Uwielbiam gotować pyszną galaretkę z mrożonych jagód ze skrobią. Jego wspaniały zapach przypomina lato.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Rozmrozić jagody w temperaturze pokojowej i dobrze zetrzeć

Zagotuj 2 litry wody, dodaj masę jagodową i gotuj przez 3 minuty.

Odcedź kompot, aby usunąć nasiona i skórki jagód.

Dodaj cukier i ponownie zagotuj.

Osobno wymieszaj skrobię z zimną wodą.

Wlej półfabrykat ze skrobią do gotującego się kompotu, ciągle mieszając.

Gotuj wszystko razem przez 3-5 minut, zdejmij z ognia i ostudź.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy