Uwielbiam wszelkiego rodzaju napoje owocowe, ale napój z czerwonej porzeczki to moja pasja. Po pierwsze, jest bardzo łatwy w przygotowaniu, a po drugie, jest o wiele zdrowszy niż tylko kompot ze świeżych lub mrożonych owoców.
Składniki
- czerwona porzeczka - 250 g
- woda - 1 L
- cukier - 150 g
- miód - 2 art. l
Przepis na gotowanie krok po kroku
Na początek przygotuj porzeczki. Opłucz go i oddziel jagody od gałązki, osusz ręcznikiem papierowym.
Zetrzyj porzeczki widelcem lub zmiksuj w blenderze. Przecedzić przez sito, aby oddzielić ciasto.
Zagotuj wodę, dodaj cukier i miód. Wymieszaj wodę z sokiem z porzeczek i wlej do karafki.
Podczas serwowania możesz dodać kawałek cytryny i gałązkę mięty. Więc smak będzie jeszcze bardziej nasycony.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy