Trudno wyobrazić sobie napój kawowy bardziej wieloaspektowy niż RAF. Klasyczny, cytrusowy, kokosowy i lawendowy, z miętą, z bananem, z orzechami, z twarogiem...możesz kontynuować przez długi czas. Wszystko zależy od twojej wyobraźni. Dzisiaj przygotujemy RAF z czekoladą.
Składniki
- Kawa (świeżo parzone espresso) – 50 ml
- śmietana (10%) – 100 ml
- czekolada - 50 g
- cukier waniliowy - 1 łyżeczka
- mielony cynamon - szczypta
Przepis na gotowanie krok po kroku
Zaparz espresso w znany sposób.
W kąpieli wodnej rozpuść czekoladę. W razie potrzeby wybierz gorzki lub mleczny.
Rozgrzej krem.
Połącz składniki, dodaj cukier waniliowy i ubij wszystko razem blenderem lub cappuccinatorem.
Gotowy napój wlej do wysokiej przezroczystej szklanki i posyp mielonym cynamonem.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy