Zaprosiłeś wegetarian na uroczystość? Upewnij się, że w menu znajdują się odpowiednie Dania. Alternatywnie możesz przygotować sałatkę z serem Adyghe i grillowanymi warzywami. Jest pyszny, piękny i wcale nie trzaskający.
Składniki
- ser Adyghe - 300 g
- pomidory koktajlowe - 1 gałązka
- żółte pomidory - 2 kawałki
- papryka (różne kolory) – 2 kawałki
- Mieszanka sałatek - 100 g
- cebula - 1 rzecz
- oliwa z oliwek - 3 art.
- sok z cytryny - 1 art.
- mielony czarny pieprz - do smaku
- sól - do smaku
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pokrój ser Adyghe na talerze o grubości około 0,5 centymetra.
Podsmaż ser na patelni grillowej z dodatkiem 1 łyżki oliwy z oliwek.
Paprykę obrać, pokroić i podsmażyć na pozostałym oleju.
Pokrój oba rodzaje pomidorów i obraną cebulę.
W szerokiej misce sałatkowej połącz sałatkę, paprykę, cebulę i pomidory.
Dodaj grillowany ser, pokrusz jeden kawałek rękami.
Sól, pieprz, dopraw sokiem z cytryny, pozostałą oliwą z oliwek i delikatnie wymieszaj.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy