napoje 22.05.2023

galaretka z kompotu

45 min
4 porcje
Kisiel z kompotu
julie208, stock.adobe.com
0

Zazwyczaj galaretka jest przygotowywana ze świeżych owoców lub jagód. Ale możesz użyć gotowego kompotu, który jest zmęczony w czystej postaci. Do konsystencji dodaje się mąkę, skrobię i inne zagęszczacze. Dzielę się moją ulubioną opcją.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Zalej jagody wodą, zagotuj i dodaj cukier przyprawowy.

Gotuj kompot przez 15-20 minut. Pozwól mu ostygnąć pod przykryciem i odcedź.

Rozcieńczyć skrobię w szklance kompotu.

Doprowadź pozostały kompot do wrzenia.

Powoli wlej skrobię, mieszając i gotuj galaretkę przez kolejne 2-3 minuty.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy