napoje 28.05.2023

kwas chlebowy bez cukru i drożdży

1 godz. 0 min.
4 porcje
Kwas chlebowy bez cukru i drożdży
anna_andre, stock.adobe.com
0

Zdrowy i niskokaloryczny klasyczny napój bez cukru i drożdży z pewnością spodoba się fanom dobrego odżywiania. Ma lekki, ale wyrazisty smak i okazuje się lekko gazowany. Bardzo orzeźwiający w upale!

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Pokrój chleb w kostkę i osusz w piekarniku.

Usmaż mąkę na suchej patelni.

Wyślij wszystko do słoika i napełnij wodą.

Przykryj gazą i pozostaw kwas chlebowy na 2-3 dni w temperaturze pokojowej.

Odcedź kwas chlebowy, butelkuj i wstaw do lodówki.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
1 komentarz