sałatki 22.01.2022

ciepła sałatka z funchozą, wołowiną i shiitake

25 min
5 porcji
Ciepła sałatka z funchozą, wołowiną i shiitake
Vladimir, stock.adobe.com
0

Obfita sałatka może być podana zamiast drugiej. Okazuje się tak smaczny i pachnący, że po prostu nie można się oprzeć. Na podstawie nazwy jest już jasne, że danie należy podawać na gorąco. Aby to zrobić, polecam rozgrzanie talerzy.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Napełnij Shiitake wodą przez 2-3 godziny.

Odcedź, spłucz i pozostaw w durszlaku, aby szkło cały płyn.

Zalej Funchozę wrzącą wodą przez 5 minut.

Wrzuć do durszlaka i spłucz pod bieżącą wodą.

Posiekaj wołowinę, kolendrę, shiitake, obraną paprykę i cebulę.

Zetrzyj marchewki lub pokrój w cienkie kostki.

Rozgrzej 2 łyżki na patelni.l olej roślinny.

Dodaj cebulę, shiitake i smaż przez 5-6 minut.

Dodaj paprykę, marchewkę i kontynuuj gotowanie na małym ogniu przez 8-10 minut.

Dodaj wołowinę i lekko zrumień.

Dodaj gotową funchozę, kolendrę, wyciśnij czosnek przez prasę i wymieszaj.

Wyłącz ogrzewanie i przykryj.

Oddzielnie wymieszaj ocet ryżowy, pozostały olej, sosy rybne i sojowe, mielony pieprz, sól.

Wlej sos do sałatki i wymieszaj. Polecam podawać od razu.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy