To jedna z najbardziej satysfakcjonujących sałatek z ryb w puszkach. A wszystko dlatego, że idzie tu również fasola w puszkach. Dlaczego dokładnie konserwy? Tak, żeby nie moczyć i nie gotować przez wiele godzin.
Składniki
- fasola (puszka) – 1 Bank
- konserwy rybne - 2 banki
- oliwki - 2 garści
- pomidory - 200 g
- ogórki - 200 g
- papryka - 200 g
- Zieleń - 0.5 pęczek
- cebula fioletowa - 1 rzecz
- oliwa z oliwek - 3 art.
- mielony czarny pieprz - 0.5 CZ. l.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Rozgnieć rybę widelcem, odcedź płyn z fasoli i posiekaj warzywa.
Pokrój pomidory, ogórki i paprykę na kawałki średniej wielkości.
Dodaj oliwki, pieprz do sałatki i polej oliwą z oliwek.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy