Przepis dla tych, którzy lubią niezwykłe kombinacje smaków. Twoja ciekawość zostanie sowicie nagrodzona. Sałatka okazuje się soczysta, pachnąca i piękna. Ostre przyprawy doskonale podkreślają smak składników. Możesz dodać trochę słodkiej cebuli.
Składniki
- czerwona ryba (małosolna) – 200 g
- Kiwi - 2 kawałki
- grejpfrut - 1 rzecz
- pomarańcza - 1 rzecz
- granat - 100 g
- oliwa z oliwek - 2 art.
- Skórka z cytryny - 0,5 łyżeczka
- mielony imbir - do smaku
- mielony czarny pieprz - do smaku
- sól morska - do smaku
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pokrój czerwoną rybę na małe kawałki.
Pomarańczę, grejpfruta sparzyć wrzątkiem, obrać, obrać i posiekać.
Obierz kiwi i drobno posiekaj.
Wszystko wymieszaj, dodaj ziarna granatu, sól, skórkę, mielony imbir i pieprz.
Dopraw sałatkę oliwą z oliwek i delikatnie wymieszaj.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy