Koreańska marchewka od dawna znajduje się na liście najpopularniejszych sałatek. Można go podawać samodzielnie lub dodawać do różnych potraw. Bardzo podoba mi się ten przepis. Zamiast kurczaka możesz użyć indyka, wieprzowiny lub wołowiny.
Składniki
- filet z kurczaka (gotowane) – 250 g
- koreańska marchewka - 400 g
- papryka (średni) – 1 rzecz
- czosnek - 2 ząbki
- sos sojowy - 2 art.
- Olej roślinny - 2 art.
- mielona czerwona papryka - do smaku
- sól - do smaku
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pokrój filet z kurczaka i obraną paprykę.
Obierz ząbek czosnku, lekko zmiażdż rączką noża i posiekaj.
Połącz kurczaka, paprykę, czosnek, sos sojowy i czerwoną paprykę. Mieszaj i odstaw na 20 minut.
Dodaj koreańską marchewkę, sól i dopraw sałatkę olejem. Przed podaniem wstaw do lodówki na 2 godziny.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy