napoje 03.06.2023

kompot z arbuza

20 min
4 porcje
Kompot z arbuza
Liudmyla, stock.adobe.com
0

Arbuz sam w sobie jest niesamowicie orzeźwiający w upale. Jest bardzo bogaty w sok, więc może nawet częściowo zastąpić napoje. Ale czasami nadal chcesz czegoś nowego i oryginalnego. I tak narodził się pomysł ugotowania kompotu z arbuza. Opowiadam!

Składniki

  • arbuz (miazga) – 2 kg
  • woda - 1 L
  • cukier - 100 g
  • kwas cytrynowy - 2-3 szczypta

Przepis na gotowanie krok po kroku

Losowo pokrój miąższ arbuza.

Zalej wrzącą wodą i dodaj cukier z kwasem cytrynowym.

Doprowadź wszystko do wrzenia i gotuj przez 5-10 minut.

Przetrzyj kompot przez sito.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy