Istnieje stereotyp, że gotowe produkty w puszkach nie mają nic wspólnego z dietą i dobrym odżywianiem. Ale tak nie jest! Musisz tylko zwrócić uwagę na skład. Na przykład wolę konserwy rybne we własnym soku, a na pewno nie ma tam nic zbędnego.
Składniki
- konserwy rybne - 2 banki
- Mieszanka sałatek - 140 g
- pomidory koktajlowe - 200 g
- jaja przepiórcze - 6 sztuk
- cebula fioletowa - 1 rzecz
- sok pomarańczowy - 2 art.
- oliwa z oliwek - 2 art.
- musztarda Dijon - 1 CZ. l.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Ugotuj i pokrój jajka przepiórcze.
Posiekaj wiśnie i cebulę, rozgnieć przetwory rybne widelcem.
Połóż wszystko na mieszance sałatkowej.
Do sosu wymieszaj oliwę z oliwek, sok pomarańczowy i musztardę Dijon.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy