Do tego przepisu potrzebujesz miękkiego, dojrzałego awokado-najlepiej w brązowej skórce. Wtedy goście mogą łatwo zjeść miąższ łyżką wraz z nadzieniem. Co więcej, okazuje się tak przyjemne połączenie z tuńczykiem w puszce i świeżą kolendrą.
Składniki
- awokado - 2 kawałki
- tuńczyk (w puszkach) – 0.5 banki
- papryka - 1/4 kawałki
- kolendra - 3 gałązki
- sok z cytryny - 1 łyżeczka
- szczypiorek - 2 pióra
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pokrój awokado na pół, usuń pestki i w razie potrzeby pogłęb trochę miejsce na nadzienie łyżką.
Skrop połówki sokiem z cytryny.
Drobno posiekaj paprykę, kolendrę i zieloną cebulę i wymieszaj wszystko z tuńczykiem w puszce.
Napełnij połówki nadzieniem i podawaj.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy