przekąski 22.01.2022

nadziewane awokado z tuńczykiem i kolendrą

10 min
4 porcje
Nadziewane awokado z tuńczykiem i kolendrą
filirochka, stock.adobe.com
0

Do tego przepisu potrzebujesz miękkiego, dojrzałego awokado-najlepiej w brązowej skórce. Wtedy goście mogą łatwo zjeść miąższ łyżką wraz z nadzieniem. Co więcej, okazuje się tak przyjemne połączenie z tuńczykiem w puszce i świeżą kolendrą.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Pokrój awokado na pół, usuń pestki i w razie potrzeby pogłęb trochę miejsce na nadzienie łyżką.

Skrop połówki sokiem z cytryny.

Drobno posiekaj paprykę, kolendrę i zieloną cebulę i wymieszaj wszystko z tuńczykiem w puszce.

Napełnij połówki nadzieniem i podawaj.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy