przekąski 08.02.2022

domowe frytki w piekarniku

35 min
4 porcje
Domowe chipsy w piekarniku
Piotr Krzeslak, stock.adobe.com
0

Wszyscy miłośnicy chipsów doskonale zdają sobie sprawę, że nie jest to najzdrowszy produkt. Ale dotyczy to tylko paczek sklepowych z dodatkami i smakami. A co, jeśli sam ugotujesz domowe frytki? Potrzebujesz tylko ziemniaków i piekarnika!

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Obrane ziemniaki pokroić w plastry o grubości 2 mm. Zalej zimną wodą przez kilka minut i osusz na ręcznikach papierowych.

Posyp ziemniaki solą i papryką, skrop olejem i wymieszaj.

Ułóż frytki na pergaminie w jednej warstwie, przykryj drugim arkuszem pergaminu i piecz przez 20-25 minut w piekarniku o temperaturze 180 stopni.

Pozwól frytkom ostygnąć i możesz podawać!

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy