
Dzielę się przepisem na kolejną opcję szybkiego, pożywnego śniadania. Taka przekąska spodoba się wielu, zwłaszcza tym, którzy przestrzegają prawidłowego odżywiania i podążają za figurą. Trochę wyobraźni, a obfite i zdrowe śniadanie jest gotowe!
Składniki
- chleb - 2 plasterki
- ser twarogowy - 80 g
- jaja kurze - 2 szt.
- awokado - 1 szt.
- sok z cytryny - 1 art.
- sól - do smaku
- mielona czerwona papryka - do smaku
- czosnek (suchy) – do smaku
- Zieleń (koperek, szczypiorek) – 1 pęczek
Przepis na gotowanie krok po kroku
Jajka ugotować na twardo, ostudzić, ostrożnie pokroić w poprzek na 3 części.
Awokado przekrój na pół, usuń pestkę, obierz. Pokrój miąższ na cienkie plasterki, a następnie skrop sokiem z cytryny.
Drobno posiekaj warzywa.
Pokrój chleb na plasterki, posmaruj twarogiem. Na wierzch ułóż awokado i jajka, sól i pieprz do smaku, dodaj suchy czosnek. Podczas serwowania udekoruj posiekanymi ziołami.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy