przekąski 30.06.2023

pasztet z wątróbki dorsza z jajkiem i cebulą

15 min
4 porcje
Pasztet z wątroby dorsza z jajkiem i cebulą
tycoon101, stock.adobe.com
0

Najsmaczniejsze pasztety pochodzą z wątroby. Ale nie musi to być kurczak ani wołowina. Na przykład osobną ucztą jest pasztet z wątroby dorsza. Aby smak i konsystencja były bardziej harmonijne, dodaję cebulę z jajkiem.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Ugotuj jajka na twardo.

Pokrój cebulę i podsmaż na oleju na patelni.

Odcedź tłuszcz z wątroby dorsza.

Zmiel wszystko blenderem lub maszynką do mięsa, dodaj posiekany koperek i dopraw pasztet.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy