Jednym z najpopularniejszych dodatków do pasztetu z wątróbki drobiowej są jajka. Po pierwsze, są z nimi bardziej satysfakcjonujące i smaczniejsze. Po drugie, konsystencja jest bardziej miękka, przyjemniejsza i po prostu bardziej jednorodna. Chętnie podzielę się z Tobą ulubionym sprawdzonym przepisem.
Składniki
- wątróbka drobiowa - 500 go
- cebula - 1 rzecz
- jaja kurze - 3 kawałki
- przyprawy i przyprawy - 1 łyżeczka
- masło - 100 g
Przepis na gotowanie krok po kroku
Gotuj wątrobę przez około 25 minut, aż będzie miękka.
Osobno ugotuj jajka na twardo.
Posiekaj cebulę i smaż na złoty kolor.
Pokrój wszystko losowo i zmiel blenderem.
Dodaj przyprawy i miękkie masło. Zagnieść pasztet.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy